Blog

Het laatste nieuws

Hieronder staan enkele berichten van mij, ze noemen het ook wel ‘blogs’:). Dus bij deze ben ik gaan bloggen haha. Dit ben ik gaan doen, zodat ik iedereen up-to-date kan houden van de laatste wijzigingen en nieuwsberichten, zodat eventuele vragen waarschijnlijk beantwoord zijn. 

Blog Nathaliegeeftbijles 2 juli 2024

 Hoiiiii:):):)

Het einde van schooljaar… begin van de zomervakantie en eventjes helemaal niks! Voor een aantal van jullie is het na de zomervakantie de start van ‘something new’! Een nieuwe studie, een tussenjaar, misschien ben je blijven zitten en heb je volgend jaar een andere klas. Allemaal weer spannende stappen naar een nieuw jaar. 

Inmiddels heb ik het ‘insta official’ gemaakt dat ik ga stoppen op de middelbare school als docent en dus alleen nog voor Nathaliegeeftbijles.nl ga werken. Leuk!!! Heb er echt zin in. 

Op dit moment zit ik lekker aan een (millennial:p) haver cappuccino in een leuk koffietentje te werken aan m’n website met online boekingssysteem, om het na de vakantie allemaal zo gemakkelijk en overzichtelijk mogelijk voor iedereen te maken. Ik heb zojuist de herinneringsmail en sms geschreven en geactiveerd. Wel zo handig leek me:) Ook heb ik voor nu bedenkbare mogelijke opties voor bijlessen bedacht en ingevuld. De prijzen bepaald en de reistijd doorberekend. Een hele puzzel! Maar wel leuk om te doen, omdat ik weet dat dit ervoor gaat zorgen dat het dadelijk heel overzichtelijk is voor ons allemaal.

Afgelopen weken heb ik weer meerdere aanmeldingen via de mail ontvangen die graag vanaf het begin van schooljaar willen starten. Super fijn en gezellig voor mij op professioneel gebied natuurlijk, maar wel WEER een extra klap of bevestiging of hoe je het ook wilt noemen.. hoe #$&*#! het schoolsysteem is. Ik kan er niet bij met m’n hoofd. Hallo, we hebben het over een van meest belangrijke dingen voor de mensheid. Naast gezondheid, is onderwijs toch van essentieel belang… maarja.. laten we het gezellig houden:) Ik ben heel blij dat ik jullie mag helpen. We gaan er volgend jaar een gezellig jaar van maken met z’n allen. Je staat er niet alleen voor. Ook mama’s en papa’s: I got your back!

Fijne zomervakantie allemaal!
Liefs Nathalie!

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blog Nathaliegeeftbijles 22 mei 2024

Aaaaaaaaaaaahhhh.. ik heb ontslag genomen op school en zal dus volgend schooljaar, wat oorspronkelijk het plan was, niet meer terug keren als docent op het Baanderherencollege in Boxtel. 

Meerdere redenen, voornaamste reden was dat ik het minder leuk begon te vinden en het leuker vind om bijles te geven en ik merk ook dat ik te vaak moet puzzelen naar een beschikbaar plekje (of in de avonduren uren beschikbaar maken, wat ik eigenlijk niet zo fijn vind) om zo veel mogelijk van jullie te helpen. En dan nog steeds moet ik sommige van jullie teleurstellen.. en dat vind ik niet leuk. Dus ik moest een keuze maken, omdat dus beide banen combineren niet meer te doen was voor mij. 

Daarbij; m’n leven is sowieso helemaal veranderd met de 2 jongens erbij. Ik heb weinig tijd, ben gevoeliger voor blijheid en positiviteit en wil me graag inzetten voor iets goeds. Ik heb het idee dat ik meer kan betekenen voor jullie op persoonlijk en individueel gebied dan voor een grote groep leerlingen in de rol van docent. 

Dusssss… vanaf volgend schooljaar ga ik me volledig focussen op bijlessen! Dat betekent dat ik alle afspraken digitaal door jullie zelf ga laten inplannen en weer actief ga worden op social media. 

Ook gaat dit voor mij op de achtergrond wat extra werk en waarschijnlijk kosten betekenen, omdat ik een bedrijf moet gaan inschakelen die mijn online agenda beheerd, moet ik mezelf ga verzekeren tegen eventuele ziekte/ uitval, moet ik iemand gaan betalen om mijn belastingaangifte en jaarpapieren in orde te maken. Misschien zijn er nog meer dingen waar ik nu niet aan denk, maar er gaat wel het e.e.a. veranderen. Alleen maar heel fijn en goed! Heb er veel zin in om me hier meer op te gaan focussen en eventueel een extra dag beschikbaar te kunnen zijn.

Zoals je leest; genoeg te doen. Jullie zullen na de zomervakantie wel een update krijgen wat dit allemaal voor jullie betekent:) Voor nu alleen deze mededeling waar je niks aan hebt haha! Maar voor mij wel een stap, aangezien ik al vanaf m’n 21e als docent actief ben.

Tot snel!:) 

Liefs,
Nathalie xx

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blog Nathaliegeeftbijles 20 maart 2024

Oh heerlijk het zonnetje schijnt. Doet zo veel he… de wereld ziet er dan ineens zo veel mooier uit!(L)

Vandaag zijn Guus en Willem bij de opvang. Leuk voor hun en fijn voor mij om toe te komen aan andere dingen dan spelen, knuffelen, eten geven, luiers verschonen en ze in bed leggen. 

Ik kom net terug van een bijles aan huis van een nieuwe klant. Bizar weer.. voor de zoveelste keer hetzelfde verhaal: vakdocent op school functioneert niet (beter gezegd: is een frikandel die niet voor de klas hoort te staan) en richt zo de nodige schade aan bij jong volwassenen. Zo stom! Wordt er steeds bozer van! Sorry, ik wil niet de hele tijd klagen, maar ik vind het zo vervelend voor jullie allemaal.. je mag er toch vanuit gaan dat het op een school goed geregeld is?! Nouja ik ben inmiddels wat wijzer geworden: je mag nergens meer vanuit gaan, de belangrijkste zaken zoals de gezondheidszorg en onderwijs zijn niet goed geregeld in Nederland, en je moet alles zelf in de gaten houden en op tijd aan de bel trekken en het dan maar zelf regelen en actie ondernemen. Het is – kan ik jullie vertellen – niet alleen maar een grote puinhoop op het voortgezet onderwijs, maar ook op het kinderdagverblijf. Kan er nog veel meer over kwijt, maar waarschijnlijk hebben jullie zelf ook wel het eea meegemaakt. Ik hoop iig dat als je dit leest en je hebt dezelfde ervaring, je je een beetje begrepen voelt en weet dat je dus niet de enige bent.

Oké, nu even wat vrolijker: het is al weer bijna april!!!!:) En dat betekent: Mooier weer, langere dagen, het einde van het schooljaar is in de verte in zicht en de examens komen nu wel echt dichtbij. Natuurlijk super spannend, maar ook wel fijn dat je de volgende stappen in je leven kunt zetten! 

Even over mijn bijlessen… Mijn agenda is toch nog voller geworden..

 • Maandag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> Alleen een mogelijkheid van 9.00u t/m 11.00u
 • Dinsdag: Geen bijlesmogelijkheden
 • Woensdag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> VOL
 • Donderdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> VOL
 • Vrijdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> VOL

Ik krijg nog steeds nieuwe aanvragen en of ik de avond les kan geven, maar dat is voor mij nu echt zo zwaar… ik heb het nu 2x geprobeerd en bevalt eigk niet zo goed. Willem wordt nog steeds elke nacht om 23u, om 2u en om 5u wakker. Koekkoek.. En we hebben al vanalles geprobeerd. Dusja, je zult begrijpen dat ik er elke avond vroeg in lig. En blij ben als ik ff op de bank zit als ze beide om 19u in bed liggen. Dus sorry, maar zolang Wilem deze nachten maakt, ga ik niks afspreken in de avond. Misschien over een tijdje wel, maar dat laat ik tzt wel weten!

Succes met jullie voorbereidingen voor de examens en misschien tot ooit, ziens, horens,.. haha! Doei!!

Lieve groetjes Nathalie

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blog Nathaliegeeftbijles 4 februari 2024

De dag voordat ik weer ga beginnen met bijles! En de dag voordat Willem naar het kinderdagverblijf gaat… Aaaah… ik dacht dat ik er na Guus een minder groot ding van zou maken, maar nu het dichtbij komt, is het nu ook weer even wennen… Leren loslaten, is dus nu al begonnen haha! Ik ben benieuwd als wanneer Guus en Willem jullie leeftijd hebben, wat voor soort moeder ik dan ben. Ben ik dan goed in loslaten of ben ik zo’n moeder die zich bemoeid met alles? Haha ik denk een combinatie van beide, want ik denk denk dat het ook goed is als je je als moeder bemoeid met bijvoorbeeld schoolzaken van je kind. #funfact: ik krijg vaker mailtjes van moeders van studenten, dan van leerlingen zelf. Iets met moederhart? Of vinden jullie het spannend of stom ofzo om mij te contacten? Is misschien wel gemakkelijker als een volwassene het eerste contact legt. Maar ik ben niet zo eng hoor haha! Vaak is het eerste telefoontje met de ouder (vaak moeder) van en erna hebben de student en ik het contact, omdat dat dat toch het handigste is i.v.m. het lesrooster en gewoon, omdat het toch om de student gaat:) Toch heb ik dan nog wel eens contact hoor met de ouder, omdat die nieuwsgierig zijn naar de voortgang of iets anders, vanuit mijn perspectief. Snap ik helemaal!

Even wat anders… M’n agenda zit eigenlijk al weer vol….

 • Maandag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> Alleen een mogelijkheid van 9.00u t/m 11.00u
 • Dinsdag: Geen bijlesmogelijkheden
 • Woensdag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> Alleen een mogelijkheid van 9.00u t/m 11.00u
 • Donderdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> VOL
 • Vrijdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> VOL

Ik kan me voorstellen dat de ochtenden bijna voor niemand een optie zijn, omdat jullie dan gewoon les hebben. Dus ik ben aan het nadenken over een gedeelde bijles met verschillende leerlingen van hetzelfde niveau en hetzelfde vak. Dat is denk ik de enige mogelijkheid om nieuwe studenten toch iets aan te kunnen bieden. Let me know of je dat ziet zitten en je het een keer wilt proberen, dan kan ik eventueel in de avond een inschrijf uurtje maken o.i.d.. 

Groetjes Nathalie ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blog Nathaliegeeftbijles 16 januari 2024

Hoi!:)

We zitten al weer bijna op de helft van het schooljaar.. althans, zo voelt het.. na de jaarwisseling komen de examens en het einde van het schooljaar ineens altijd snel dichtbij! 

In mijn laatste blog heb ik aangegeven dat ik weer rustig aan de bijlessen ga oppakken vanaf 5 februari, wanneer Willem voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat. Ik heb daardoor wat meer tijd om bijlessen weer in te kunnen plannen. Dit hebben jullie snel opgepakt haha want ik zit eigenlijk al weer zo goed als vol gepland. Hieronder kun je kijken of er nog een plekje vrij is:

 • Maandag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> Vol
 • Dinsdag: Geen bijlesmogelijkheden
 • Woensdag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken) >>>>> Alleen nog van 9.00u t/m 12.00u plek.
 • Donderdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> Vrij
 • Vrijdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken) >>>>>> Vol

Leuk om weer te beginnen en nu hopelijk zonder onderbrekingen haha! Als het gaat is gaat het qua gezondheid en energieniveau alleen nog maar in een meer stijgende lijn! :):)

En carnaval staat al weer bijna voor de deur! Gaat zo snel dit jaar, vind je niet? Ga jij carnaval vieren?

Groetjes Nathalie ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Blog Nathaliegeeftbijles 14 december 2023

Lieve allemaal,

Wat erg… een jaar na m’n laatste bericht.. het is een pittig jaar geweest, vandaar dat ik daarom zo lang niet van me heb laten horen en niet actief ben geweest zowel als docent op het Baanderherencollege als als bijles docent voor m’n eigen onderneming Nathaliegeeftbijles.

Begin dit jaar, januari en februari, ben ik een aantal weken werkzaam geweest op het Baanderherencollege en wilde ik m’n bijlessen rustig aan erna gaan opstarten. Toen bleek ik weer zwanger te zijn!:):) De pret was van koet3 duur, want ik kreeg niet kort daarna Corona (waar ik nooit eerder zo intens ziek van ben geweest), daarna een longontsteking, daarna ben ik maanden vreselijk ziek/ misselijk geweest, waarna de misselijkheid over ging in extreme vermoeidheid, daarna pijn in m’n hele lijf i.c.m. bekkeninstabiliteit, waardoor ik nu en groot deel van de zomer in bed heb gelegen en bij mn ouders ben ingetrokken, omdat ik de zorg van Guus niet meer kon doen. Ook m’n vriend is deels met zorgverlof gegaan, omdat ik volledig was uitgevallen. Dit heeft mij doen laten beseffen dat mensen om je heen die kunnen helpen, ook wanneer je twee kinderen hebt, heel fijn is. Zowel, omdat het heel fijn is om mensen om je heen te hebben voor de gezelligheid, maar ook voor als je hulpt kunt gebruiken.

We hebben daarom ook actie ondernomen en hebben ons huis verkocht in Den Bosch en zijn verhuist naar Helmond (waar ik vandaan kom en mijn sociale vangnet nog steeds is). Daar wonen we nu dus, inmiddels met z’n 4-tjes. Willem is op 9 november geboren en we zijn allemaal helemaal gezond. Ik ben, naast de normale kleine herstelpuntjes van een zwangerschap, weer ‘back on track’! Ik heb weer zin om m’n leven op te pakken! Lang genoeg stil gezeten (gelegen…).

Vanaf maandag 05/02/2024 gaat mijn agenda weer open, omdat dan ook Willem naar de kinderopvang gaat en ik weer graag bijlessen wil gaan proberen te geven! Ik heb, ondanks de stop zetting van m’n werkzaamheden, nog steeds aanvragen van jullie ontvangen, dus ik geloof dat er nog steeds mensen hulp willen en kunnen gebruiken. Ik ben blij dat ik jullie weer mag ondersteunen! Ik ben nog niet veel beschikbaar de eerste weken, ik wil eerst even aankijken hoe het werkende leven gecombineerd kan worden met 2 jonge kinderen, dus ik realiseer me heel goed dat er niet voor iedereen een plekje beschikbaar is. 

De beschikbaarheid is als volgt:

 • Maandag: 9.00u t/m 18.00u (1 of 2 uur bijles te boeken)
 • Dinsdag: Geen bijlesmogelijkheden
 • Woensdag: 19.00u t/m 21.00u (alleen 2 uur bijles te boeken)
 • Donderdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken)
 • Vrijdag: 16.00u t/m 18.00u (alleen 2 uur bijles te boeken)

Misschien belangrijk om te weten:

 • De bijlessen zijn per uur te boeken, dus geen halve uren.
 • Per uur (60 minuten) zijn de kosten 50 euro. 
 • Er is bij mij geen abonnement in welke vorm dan ook mogelijk, dus geen pakketten, maar je mag ook ten alle tijden stoppen met mijn diensten.
 • Je kunt in overleg met mij, een terugkerende wekelijkse tijd afspreken. Deze reserveer ik dan voor je.
 • Je kunt online (via Google Meet) of face tot face (In een publieke ruimte naar keuze, bij jou of mij thuis) met me afspreken. Hier komen eventuele reiskosten bij m’n uurtarief nog bij. Deze communiceer ik vooraf.
 • Wanneer je wilt annuleren, gelden daar de annuleringsvoorwaarden (te vinden onder kopje ‘Boek je bijles!’) voor.

Stuur me jouw vraag in een berichtje via ‘contactformulier’ en ik neem contact met je op!:)

Hopelijk tot snel!

Groetjes Nathalie 🙂


Blog Nathaliegeeftbijles 29 december 2022

Lieve allemaal,

De laatste daagjes van 2022 gaan in.. wat een jaar. M’n eerste zwangerschap, het moeder worden van onze lieve Guus, een 3 maand lang durende verbouwing waarin we ook 3 maanden lang geen keuken, badkamer en stofvrij huis hebben gehad, het eerste ‘Corona vrij’ jaar in Den Bosch, een energie crisis, veel onrust in de wereld, een jaar waarin ik veel heb gereisd, maar boven alles een jaar waarin ik veel liefde en nieuwe inzichten heb gekregen.

Over iets meer dan 1 weekje begin ik weer met m’n normale baan op het Baanderherencollege in Boxtel. Heel raar! Even wennen om weer aan het werk te gaan, Guus minder te zien en met andere dingen bezig te zijn dan thuis te zijn, zorgen voor Guus, vrienden en familie te zien, te freubelen en huishoudelijke zaken.

Ik merk dat ik door rust, regelmaat en ‘simpelheid’ in m’n dagelijkse leven te brengen, ik ook rustiger wordt. Ik vind het eigenlijk wel heel fijn, deze nieuwe manier van leven. Daar waar ik eerst m’n rust niet kon vinden, ben ik er eigenlijk heel goed in geworden. Ik vind het heel fijn om deze rust aan Guus te geven en te genieten van zijn aanwezigheid. ‘Het gaat zo snel’ wordt er vaak gezegd. Ik merk nu al, dat dat klopt. Ik zou het heel jammer vinden als ik – omdat ik dat zou moeten van mezelf – weer veel ga werken, terwijl mijn gevoel zegt dat dat nu niet is wat ik wil. Klinkt simpel, misschien zelfs verwend, maar dat maakt eigenlijk niet uit:) Uiteindelijk gaat het erom dat we ons leven zelf fijn inrichten, op de manier die bij jou past, toch:)?

Wat betekent dit voor jou?

Ik ben dus nu al een aantal maanden eigenlijk alle binnenkomende mailtjes van jullie, direct terug aan het beantwoorden met “sorry, maar ik kan je niet helpen”. Redelijk pijnlijk om dat te zeggen, vooral omdat ik merk dat de nood hoog is. Ik merk echt groot verdriet en wanhoop bij velen van jullie. Ik zou het liefste iedereen helpen, maar dat kan ik dus niet. Eerst dacht ik nog: er komt binnenkort wel een moment dat ik iedereen terug ga bellen, m’n agenda weer open gooi, en een manier bedenk waarop ik meer van jullie kan bereiken, maar dat is dus niet het geval. Ik ga juist waarschijnlijk heel het jaar m’n agenda niet meer open gooien. Ook ga ik niet meer zeggen dat ik “binnenkort wel weer iets kan betekenen”, want dan maak ik beloften die ik waarschijnlijk helemaal niet waar kan maken.

Dus voor degene die nog aan het wachten zijn op een open plekje; jullie kunnen beter verder zoeken:( In m’n vorige blog kun je lezen wat eventuele andere opties zijn waar je misschien wat aan kunt hebben.

Succes en veel liefs van mij,

Nathalie


Blog Nathaliegeeftbijles 13 december 2022

Lieve ouder, leerling, student, hulpzoekende.. lieve jij,

De afgelopen weken hebben veel van jullie mij benaderd met de vraag: “Nathalie, kun jij ons helpen?”. Veel verdriet, frustratie, wanhoop, soms zelf paniek vanuit jullie kant. Julie willen allemaal hetzelfde: weer vertrouwen krijgen in -, betere punten halen voor -, blijer worden van – en uiteindelijk slagen voor Natuurkunde, Scheikunde en/ of Wiskunde. De meeste van jullie ervaren door de Coronatijd een achterstand, maar veel van jullie geven ook aan dat de docent die je voor ‘mijn’ vakken hebt, niet fijn is. Dat hij/ zij simpelweg jou niet genoeg hulp biedt, doordat hij/ zij de stof niet goed kan overbrengen.   

Ik weet niet waar het aan ligt, dat me dit zo aangrijpt, misschien omdat ik moeder ben geworden? (ben sowieso emotioneel gezien niet meer de persoon die ik altijd was;p Lees: emotioneel wrak! haha!), maar het houdt me meer bezig dan voorheen en ik heb het idee dat jullie met velen zijn. Allemaal ervaren jullie meer stress of druk door school, weinig tijd voor sociale activiteiten en of sport, minder vrolijk, zelfs neerslachtig en minder zelfverzekerd dan voorheen. Vreselijk vind ik het om dit te horen. Jonge mensen die stoppen met sport, omdat het simpelweg te druk is op school. Ik vraag me af waar we allemaal mee bezig zijn.

Op dit moment heb ik m’n handen vol aan Guus. Wat ik heel leuk vind. Hij gaat sinds een week naar de opvang, ter voorbereiding van januari, wanneer ik weer op school ga werken. Op de dagen dat Guus naar de opvang gaat, probeer ik een beetje bij te slapen, te sporten en even tijd voor mezelf te nemen. Bijlessen geven past nu nog niet goed in mijn week. Ik ben er nog niet uit hoe ik de agenda van  Nathaliegeeftbijles weer open kan zetten. Brainstormen, zoeken, praten en denken hoe ik een manier kan vinden om meer leerlingen te kunnen helpen, heeft nog nergens toe geleid. Ik zit te denken aan grotere groepen, leerlingen clusteren, readers maken, iemand in dienst nemen, online filmpjes of  inschrijvingen per onderwerp etc., maar alles heeft ook nadelen en sommige dingen zijn organisatorisch moeilijk te realiseren. De meeste van jullie willen toch 1-op-1 bijles van míj, dus ook niet van iemand anders. Dit maakt het lastig om een goede oplossing te bedenken. 

Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om dit te lezen. Hopelijk begrijp je nu beter waarom ik dus jou (op dit moment) niet kan helpen. Misschien in de toekomst wel, ik weet niet wanneer ik een goede oplossing heb, maar als je de blogs en eventueel mijn Instagram in de gaten houdt, heb je in ieder geval de laatste informatie. Je mag me natuurlijk altijd nog contacteren via het kopje ‘contact’. Dan bel ik je z.s.m. terug! Misschien heb je zelf wel een heel goed idee hoe ik meer mensen zou kunnen gaan helpen!:)

Wel wil ik je graag een paar tips meegeven, om toch een beetje verder te komen. Op YouTube, ik weet dat het niet hetzelfde is als echte bijles, staan serieus goede uitleg video’s. Misschien heeft jouw docent er ook al eens over gehad?

Een aantal van de kanalen die ik aanbeveel: 

Hopelijk hebben jullie hier wat aan:)

Ik wens jullie allemaal een fijne kerstvakantie, met veel eten, cadeautjes, chilluurtjes, leuke uitjes, lekker slapen, films kijken, binnen blijven en even bijkomen van alweer een aantal maanden, alweer bijna op de helft!, in het nieuwe schooljaar. 

Veel liefs en doe alsjeblieft een beetje voorzichtig met vuurwerk!

♥ Nathalie

Oja, met Guus gaat alles heel erg goed! Al weer 4 maandjes oud en het meest vrolijke en lieve mannetje wat er bestaat! (Ik weet: dat zeggen alle moeders, maarja je weet het hè; mama heeft altijd gelijk! haha!)


Blog Nathaliegeeftbijles 19 oktober 2022

Hoi hoi!💛

Inmiddels is Guus geboren! Misschien heb je het wel gezien op m’n instagram:). Alles gaat (al een tijd) heel goed met ons. Ik ben erg aan het genieten van m’n leven als moeder met een gezonde zoon. Guus is inmiddels al 2 maanden oud en ik merk dat het voor mij rustig aan tijd wordt om weer wat te doen op professioneel gebied. Ik heb er veel zin in, maar realiseer me dat het inrichten van de bijlessen nu organisatorisch wat uitdagender is geworden haha!

De bijlessen zullen in de nieuwe situatie, in de tijd tussen nu en de kinderopvang vanaf januari, wat meer passen en meten worden, zoals bijvoorbeeld dat ik thuis bijles ga geven en dat ik Guus dus ook thuis is. Ik weet dat dit niet ideaal is, maar meer opties zijn er helaas niet. Ik zal in elk geval de tijd waarborgen. Of je dit ziet zitten laat ik geheel aan jou! Op dit moment ben ik dus niet actief, maar dit zal niet lang meer duren! Ik zal dus waarschijnlijk snel de online agenda openen en dit kenbaar maken via instagram en via een nieuwe blog.

Voor nu toch even op een rijtje hoe Nathaliegeeftbijles werkt. Goed om te weten voor wanneer ik mijn agenda weer open zet:

Soms krijg ik nog de vraag of ik bijles voor alle niveau’s voor alle vakken geef, dit is niet het geval. Kort samengevat geef ik bijles in:

Heb je hulp nodig op een hoger niveau, kan ik kan meekijken en samen ontdekken. Ik heb natuurlijk wel veel bèta kennis en oplossing strategieën, maar mijn kracht rijkt dus verder in de vakken Scheikunde en Natuurkunde. Daar wil ik wel transparant in zijn:)

De bijles is per 60 min in te plannen en kost €50,-.

Wanneer je wilt dat ik ergens naartoe kom, komen daar de reiskosten bij. Deze staan allemaal doorberekend in de online agenda, die dus nu helaas niet open staat, maar wel binnenkort open zal gaan. De totale prijs is dan inclusief de reistijd en benzinekosten die ik heb bepaald a.h.v. Google maps.

Na de kerstvakantie ga ik weer les geven op het Baanderherencollege in Boxtel en gaat Guus naar de kinderopvang. Dan zal de situatie dus weer anders zijn en laat ik jullie weten hoe de bijlessen dan ingepland kunnen gaan worden.

Dank je wel voor het nemen van jouw tijd om dit te lezen. Heb je vragen? Via het contactformulier kun je je gegevens invullen en neem ik contact met je op!

Groetjes en misschien tot snel:)
Nathalie 


Blog Nathaliegeeftbijles 27 juni 2022

Lieve alemaal,

Vandaag ben ik precies 35 weekjes zwanger, wat betekent dat dit mijn laatste werkweek op het Baanderherencollege in Boxtel is. Alles gaat goed met me, de laatste maanden zijn – in tegenstelling tot het begin van de zwangerschap – veel beter gegaan. Ik heb dus weer 100% gewerkt op school, maar heb de bijlessen besloten voor dit schooljaar dus even te laten voor wat het is. Ik ben 1 augustus uitgerekend, wat betekent dat ik begin volgend schooljaar sowieso geen les en bijles ga geven. Aangezien het mijn eerste kind is, wil ik geen beloftes maken t.b.v. aanvragen voor komend schooljaar 2022/ 2023. Ik wil graag de komende maanden bekijken hoe het gaat en hoe ik mijn rol als verse moeder ga invullen:) Ik heb voor nu nog steeds het online boekingssysteem geblokkeerd en weet dus niet wanneer hij weer open gaat. Zodra ik weer nieuwe aanvragen ga aannemen, laat ik jullie dit weten!

Fijne vakantie allemaal en hopelijk tot snel!

Veel liefs van een hoogzwangere Nathalie 🙂


Blog Nathaliegeeftbijles 5 april 2022

Hallo jij!

Misschien heb je gemerkt dat ik de afgelopen maanden niet werkzaam op het @baanderherencollege en @nathaliegeeftbijles ben geweest. Dat komt dus omdat ik zwanger ben! Ik ben 23 weken zwanger van een jongetje. Ben er de eerste maanden echt heel ziek van geweest, vandaar dat ik niet in staat was om te werken. Op dit moment gaat het een stuk beter en ben ik rustig aan begonnen met werken door enkele lessen op het #baanderherencollege te geven.  Ik ben helaas nog niet zo ver om de werkzaamheden voor #nathaliegeeftbijles op te pakken. Ik realiseer me heel goed dat dit voor de examenkandidaten te laat is, aangezien het examen al bijna zo ver is. Dat vind ik echt heel vervelend. Als ik dit jaar nog mijn agenda open ga zetten, horen jullie het via instagram en via deze blog. Het heeft dus nu nog geen zin om een afspraak proberen in te plannen, want de agenda staat dus nog helaas niet open #stapjevoorstapje #dankjewelvoordelieveberichten

💛 Nathalie


Blog Nathaliegeeftbijles op 22 januari 2022

Lieve allemaal,

De agenda staat helaas nog steeds niet open, waardoor het niet mogelijk is lessen in te boeken. Dit is inderdaad al enige tijd zo en zal ook voor onbekende tijd niet mogelijk zijn. Ik zit namelijk in de ziektewet en weet niet of dit nog een week, enkele weken of langer gaat duren. Ook op mijn reguliere baan, het Baanderherencollege, ben ik niet aanwezig.

Ik vind het echt heel vervelend voor jullie allemaal. Zou graag iedereen willen helpen, want ik weet hoe nodig het is en hoeveel van jullie met een leerachterstand zitten.

Wanneer ik weer aan het werk kan, weet ik dus niet. Dit betekent voor jou dat je nu even een andere oplossing zal moeten bedenken, zoals een klasgenoot inschakelen, een oudere broer of zus lief aankijken of je docent om extra hulp vragen. Je kunt misschien ook even op Superprof.nl kijken of er nog andere bijlesdocenten zijn. Zodra ik weer kan werken, laat ik het jullie z.s.m. via Instagram weten.

Dit bericht typen vind ik echt lastig, heb het ook een beetje uitgesteld, omdat het zo definitief is. Maar vandaag krijg ik de officiële UWV berichten binnen, dus kan ik het niet meer uitstellen.

Maak je geen zorgen om mij, met mij komt het wel goed! Het is niets ernstigs, maar mijn lijf is nu niet in staat om te werken.

Heel veel liefs van mij,
Nathalie


Blog Nathaliegeeftbijles 28 december 2021

Het jaar zit er weer bijna op.. gelukkig hebben we nu allemaal even tijd om bij te komen van de eerste maanden van het schooljaar. Even een paar weekjes verdiende rust:) In het nieuwe jaar zal de eerste week in ieder geval online zijn voor iedereen die niet in een examenklas zit. We weten niet hoelang deze situatie zo zal blijven, vinden er allemaal het onze van en zal helaas weer voor de bijbehorende uitdagingen zorgen. Het enige wat beter aan deze situatie is dan van een jaar geleden, is dat (de meeste) docenten nu beter (zouden moeten) weten hoe ze online les kunnen geven en leerlingen misschien met meer aandacht de les volgen, omdat ze de noodzaak nu beter begrijpen. Maarja, ik weet echt wel dat het super vervelend is, het rendement van een grote online les nooit zo hoog kan zijn als een klassikale les en het gewoon niet fijn is. We hebben er alleen zelf helaas geen invloed op, dus moeten we ons best doen. Probeer in deze situatie jezelf de vraag te stellen ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze online klassikale lessen voor mij het hoogst mogelijk rendement kunnen opleveren?’.

Een aantal tips die ik je graag wil meegeven:

– Ga op een actieve plek zitten, zoals je bureau.
– Eet van te voren een goed ontbijt.
– Leg je mobiel weg.
– Doe normale kleding aan.
– Bereid de les voor door jezelf in te lezen m.b.v. de studieplanner of magister.
– Formuleer een aantal vragen die je aan je docent kunt stellen over de stof die je tijdens je eigen voorbereiding niet snapte.
– Maak het huiswerk en kijk dit ook echt goed na. Dus niet alleen maar ‘goed’ of ‘fout’, maar ook ‘waarom is dit goed?’ en ‘waarom is dit fout?’. 

>> Binnenkort zal ik de nieuwe agenda vanaf  midden januari openen. 

Let eventjes op: wanneer je 2 uur bijles inboekt op locatie, heb je minder opties dan wanneer je 1 uur online boekt. Heb je hoge urgentie met het boeken voor een bijles, verander dan het type bijles, om te zien of er nog ergens een plekje beschikbaar is. 

De tijd die geboekt wordt, kan soms 10 minuten eerder of later zijn in werkelijkheid. Het verkeer zit soms tegen/ mee en het kan voorkomen dat een bijles iets uitloopt.

Ben je een nieuwe klant? Ik zou het leuk vinden als we elkaar volgen via Instagram. Zo leren we elkaar wat beter kennen, wat alleen maar positief meewerkt aan de bijlessen. Dus klik hierop en voeg me toe!:) Voor de papa’s en mama’s is het waarschijnlijk ook interessant om te zien wat mijn professionele achtergrond is. Dit is te lezen op mijn LinkedIn. Neem gerust even een kijkje!:) 

Heb je nog vragen? Neem contact met me op!

Groetjes Nathalie


Blog Nathaliegeeftbijles 22 juni 2020

Ben zo blij!!!! Eindelijk een echte site voor mijn bijles bedrijfje:) De afgelopen tijd heb ik via een ’tussenwebsite’ en mond-op-mond-reclame nieuwe studenten bij me gekregen, maar ik vond het wel tijd voor een officiële en duidelijke website. Ik hoor zo vaak dat leerlingen op middelbare scholen moeite hebben met de vakken natuurkunde, scheikunde en wiskunde. Niet alleen de vakken trouwens.. ook de docenten ‘kunnen niet lesgeven’ (niet mijn, maar jullie woorden). Blijkbaar krijgen docenten het niet voor elkaar om een grote klas iedereen de aandacht te geven die jullie wel nodig hebben. Is ook lastig.. het curriculum is kort en propvol, en dan ook nog dat vervelende virus wat roet in het eten gooit.

Nouja, laten we in oplossingen denken en niet in problemen. Ik ben de oplossing haha! Heb je hulp nodig? Laat het me weten! Heb er nu al zin in!

Groetjes Nathalie

a.k.a. mevrouw Goossens haha

noem me maar gewoon Nathalie!:)